Káposztaleves kolbásszal hazai recept blog
Hozzávalók:
Fél kg savanyú káposzta
3 kiskanál piros paprika
15 dkg rizs
1 evőkanál liszt
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
3-4 babérlevél
15 dkg füstölt kolbász
1 hagyma
Olaj
Elkészítés:
A savanyú káposztát, és a karikára vágott kolbászt feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi.
Megfűszerezzük sóval, és borssal, majd hozzáadjuk a babérlevelet.
A rizst akkor agyjuk hozzá, mikor már a káposzta majdnem jó.
( kb. 15 perccel a káposzta teljesen puhulása előtt )
A hagymát felaprítjuk, és olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát, és összekeverjük.
A rántást hozzáadjuk a leveshez, és már lehet is tálalni.
További receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése