...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Vaníliakrémes töltött fánk recept

Vaníliakrémmel töltött fánk hazai recept


Hozzávalók:

Tésztához:

40 g cukor
30 g élesztő
300 ml tej
Csipet só
50 g vaj
500 g liszt
5 darab tojás sárgája
Olaj a sütéshez (1 liter)

Krémhez:

8 darab tojássárgája
2 evőkanál keményítő
600 ml habtejszín
Csipet só
150 g cukor

Elkészítés:

A tejet felmelegítjük, adunk hozzá cukrot, egy evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt.

Felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük a cukorral, sóval, a tojássárgájával és a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.

Majd jó alaposan bedagasztjuk, 1 óra alatt meleg helyen kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, akkor lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra.

Egy pohár segítségével pedig kiszaggatjuk.

A kiszaggatott fánkokat letakarjuk, és még 20 percet hagyjuk pihenni.

Forró olajban arany barnára sütjük az egyik felét, ilyenkor fedőt teszünk rá, majd a másik felét is megsütjük, de már fedő nem kell rá.

Amíg a fánkok kihűlnek megcsináljuk a krémet.

A cukrot, a sót és a tojássárgáját habosra mixereljük, majd hozzáadjuk a keményítőt.

Folyamatos keverés közben, apránként hozzáadjuk a tejszínt.

Közepes lángon, folyamatos keverés melett addig keverjük, amíg egy sűrű masszát nem kapunk.

Teljesen kihűtjük a krémet, majd mixerrel egyszer átmegyünk rajta.

A vaníliakrémet egy habzsákba töltjük, majd a fánkok oldalán megtöltjük őket.

Porcukorral megszórva tálaljuk.





Megjegyzések