Vaníliakrémmel töltött fánk hazai recept
Hozzávalók:
Tésztához:
40 g cukor
30 g élesztő
300 ml tej
Csipet só
50 g vaj
500 g liszt
5 darab tojás sárgája
Olaj a sütéshez (1 liter)
Krémhez:
8 darab tojássárgája
2 evőkanál keményítő
600 ml habtejszín
Csipet só
150 g cukor
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, adunk hozzá cukrot, egy evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük a cukorral, sóval, a tojássárgájával és a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Majd jó alaposan bedagasztjuk, 1 óra alatt meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, akkor lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra.
Egy pohár segítségével pedig kiszaggatjuk.
A kiszaggatott fánkokat letakarjuk, és még 20 percet hagyjuk pihenni.
Forró olajban arany barnára sütjük az egyik felét, ilyenkor fedőt teszünk rá, majd a másik felét is megsütjük, de már fedő nem kell rá.
Amíg a fánkok kihűlnek megcsináljuk a krémet.
A cukrot, a sót és a tojássárgáját habosra mixereljük, majd hozzáadjuk a keményítőt.
Folyamatos keverés közben, apránként hozzáadjuk a tejszínt.
Közepes lángon, folyamatos keverés melett addig keverjük, amíg egy sűrű masszát nem kapunk.
Teljesen kihűtjük a krémet, majd mixerrel egyszer átmegyünk rajta.
A vaníliakrémet egy habzsákba töltjük, majd a fánkok oldalán megtöltjük őket.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése