...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

Szilva

1 kg krumpli

Fahéj ízlés szerint 

30 dkg liszt

Só ízlés szerint


Forgatáshoz:


Olaj

Zsemlemorzsa vagy mák


Elkészítés:


A krumplit sós vízben megfőzzük, és összetörjük.

Megvárjuk amíg egy kicsit hűl, majd hozzáadjuk a lisztet.

Tésztát gyúrunk belőle,ha ragadna teszünk még hozzá lisztet majd kinyújtjuk. 


Négyzeteket vágunk, és mindegyik közepébe teszünk 1 szilvát.

A szilvának a mag helyére cukrozott fahéjat teszünk.


Gombócot formázunk belőlle. 


Vizet forralunk, majd a gombócokat kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére onnan még kb 1-2 perc és jó a gombóc.


Olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.


Majd a megpirult zsemlemorzsába forgatjuk bele a kész gombócokat.

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések