...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Mohácsi habos hazai recept blog

Mohácsi habos hazai recept blog


Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt
1 sütőpor
1 tojás
15 dkg vaj
6 dkg porcukor

Habhoz:

4 darab tojás fehérje
18 dkg durvára tört dió
1 kiskanál rum
1 vaníliás cukor
20 dkg porcukor

Tészta kenéséhez:

Lekvár

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, és a sütőport összekeverjük, majd a vajat hozzáadjuk, és összemorzsoljuk.

Hozzáadjuk a tojást is, és tésztát gyúrunk belőlle.

Fóliába tesszük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Amíg a hűtőbe a tészta pihen addig a habhoz felverjük a tojás fehérjét.

A durvára tört dióhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, majd a keményre vert tojás fehérje habot, és összekeverjük.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe a tésztát beletesszük, megkenjük lekvárral, majd eloszlatjuk rajta a habot.

180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Népszerű receptekért görgess lejjebb!

Megjegyzések