Mohácsi habos hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
1 sütőpor
1 tojás
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
Habhoz:
4 darab tojás fehérje
18 dkg durvára tört dió
1 kiskanál rum
1 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
Tészta kenéséhez:
Lekvár
Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot, és a sütőport összekeverjük, majd a vajat hozzáadjuk, és összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojást is, és tésztát gyúrunk belőlle.
Fóliába tesszük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Amíg a hűtőbe a tészta pihen addig a habhoz felverjük a tojás fehérjét.
A durvára tört dióhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, majd a keményre vert tojás fehérje habot, és összekeverjük.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe a tésztát beletesszük, megkenjük lekvárral, majd eloszlatjuk rajta a habot.
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése