Puha csíkos kalács hazai recept blog
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg kenyérliszt
7 g porélesztő
2 dl tej
2 evőkanàl tej
8 dkg porcukor
5 dkg teavaj
1 teáskanál só
1 dkg vaníliás cukor
1.5 dkg kakaópor
1 darab tojás
Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük, és hozzáadunk 6 dkg porcukrot, az élesztőt, és a sót, majd összekeverjük.
Hozzáadjuk a langyos tejet, a tojást, majd a vajat, és alaposan összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát ketté szedjük, az egyik feléhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és beledolgozzuk, majd belehelyezzük egy tálba.
A kakaóport a 2 dkg porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a 2 evőkanál tejet, simára keverjük.
Hozzáadjuk a másik tésztához, és alaposan eldolgozzuk majd szintén belehelyezzük egy tálba.
Mindkét tésztát letakarjuk, 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt akkor a vaníliás tésztát nyújtjuk ki elősször, majd a kakaós tésztát.
A vaníliás tésztára helyezzük rá pontosan a kakaós tésztát, és még vékonyabra nyújtjuk ki.
Szorosan csavarjuk fel a feléig.
A kimaradt tésztarészt ujjnyi csíkokra vágjuk fel.
Kettészedjük az összeragadt csíkokat, és egymás köré fonjuk a tésztát, így folytatjuk végig.
Ha befejeztük, akkor tovább folytatjuk a feltekerést.
Sütőpapírt teszünk a tepsire, belehelyezzük a kalácsot, és ismét 1 órát kelni hagyjuk.
A megkelt tészta tejét megkenjük tojással.
200 fokos előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése