...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Csíkos kalács hazai recept blog

Puha csíkos kalács hazai recept blog

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg kenyérliszt
7 g porélesztő
2 dl tej
2 evőkanàl tej
8 dkg porcukor
5 dkg teavaj
1 teáskanál só
1 dkg vaníliás cukor
1.5 dkg kakaópor
1 darab tojás

Elkészítés:

A liszteket egy tálba tesszük, és hozzáadunk 6 dkg porcukrot, az élesztőt, és a sót, majd összekeverjük.

Hozzáadjuk a langyos tejet, a tojást, majd a vajat, és alaposan összegyúrjuk a tésztát.

A tésztát ketté szedjük, az egyik feléhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és beledolgozzuk, majd belehelyezzük egy tálba.

A kakaóport a 2 dkg porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a 2 evőkanál tejet, simára keverjük.

Hozzáadjuk a másik tésztához, és alaposan eldolgozzuk  majd szintén belehelyezzük egy tálba.

Mindkét tésztát letakarjuk, 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Ha a tészta megkelt akkor a vaníliás tésztát nyújtjuk ki elősször, majd a kakaós tésztát.

A vaníliás tésztára helyezzük rá pontosan a kakaós tésztát, és még vékonyabra nyújtjuk ki.

Szorosan csavarjuk fel a feléig.

A kimaradt tésztarészt ujjnyi csíkokra vágjuk fel.

Kettészedjük az összeragadt csíkokat, és egymás köré fonjuk a tésztát, így folytatjuk végig.

Ha befejeztük, akkor tovább folytatjuk a feltekerést.

Sütőpapírt teszünk a tepsire, belehelyezzük a kalácsot, és ismét 1 órát kelni hagyjuk.

A megkelt tészta tejét megkenjük tojással.

200 fokos előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.


Népszerű receptekért görgess lejjebb!

Megjegyzések