Churros hazai recept blog
Hozzávalók:
2.5 dl víz
15 dkg liszt
2 darab tojás
Vanília aroma ízlés szerint
8 dkg vaj
Csipet só
3 evőkanál barna cukor
Olaj a sütéshez (2 dl)
Tetejére:
2-3 teáskanál fahéj
5 dkg cukor
Mártogatáshoz:
Csokis puding
Elkészítés:
Egy fazékba beletesszük a vizet, a sót, a cukrot, és a vajat.
Feltesszük főni.
Ha felforrt adjuk hozzá a lisztet, majd egy nagy golyót kell kapnunk.
Vegyük le a tűzről, és hűtjük ki.
Amíg hűlik addig keverjük össze a cukrot, a fahéjjal, és készítjük el a pudingot.
Hozzáadjuk a vanília aromát, és a tojásokat, mixereljük össze.
Felmelegítjük az olajat.
Habzsákba töltjük, majd 5-10 centis csíkokat vágunk.
Mikor arany-barna már kész is. Lecsepegtetjük, majd a cukros fahéjba forgatjuk.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése