Banános, mogyorós, mazsolás őzgerinc hazai recept blog
Hozzávalók:
1 bögre vaj
Másfél bögre cukor
Másfél bögre barna cukor
1 mokkáskanál só
1 bögre natúr yoghurt
4 tojás
1 kiskanál vanília aroma
4 bögre liszt
1 csomag sütőpor
4 darab érett banán
1 bögre natúr, pirított darabolt mogyoró
1 bögre mazsola
Vaníliás porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral, a barna cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a villával pépesre tört banánt, a sót, a yoghurtot, a tojásokat, a vanília aromát, és alaposan összekeverjük.
Végül beleöntjük a sütőporral elkevert lisztet, a darabolt mogyorót, a mazsolát, jól elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kihűtjük.
Felszeleteljük, a tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése