Aszalt meggyes csokoládékenyér hazai recept blog
Hozzávalók:
Másfél bögre cukor
1 bögre vaj
6 darab tojás
3/4 bögre olvasztott csoki ( 60% )
1 csomag sütőpor
3/4 bögre liszt
2 bögre darált mandula
3/4 bögre aszalt meggy
Porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A cukrot a puha vajjal, a tojásokkal fehéredésig keverjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk a felvert tojásokhoz.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált mandulát, a durvára vágott aszalt meggyet, és alaposan elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt magas falú, vékony tepsibe beleöntjük.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt pirosra sütjük.
Ha megsült, kiborítjuk a formából, lehúzzuk rólla a sütőpapírt, és rácsra téve kihűtjük.
Tálalás előtt negszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése