...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Szedres lepény hazai recept

Kelt szedres lepény hazai recept blog

Hozzávalók:

2 bögre liszt
Fél bögre cukor
Csipet só
2 tojás sárgája
Fél csomag szárított élesztő
1 citrom
3/4 bögre meleg tej
5 dkg vaj
3/4 bögre szeder
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

A lisztet, a cukorral, a sóval, a tojások sárgájával, a szárított élesztővel, a citrom reszelt héjával, a meleg tejjel, és az olvasztott vajjal jó alaposan kidagasztjuk.

Letakarva meleg helyre tesszük, és duplájára kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, akkor kilisztezett felületen kinyújtjuk.

Egy tepsit kivajazunk, és a tésztát belehelyezzük.

A tetejét megszórjuk a szederrel, egy kicsit belenyomkodjuk.

180 fokos sütőbe 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

Népszerű receptekért görgess lejjebb!

Megjegyzések