Kelt szedres lepény hazai recept blog
Hozzávalók:
2 bögre liszt
Fél bögre cukor
Csipet só
2 tojás sárgája
Fél csomag szárított élesztő
1 citrom
3/4 bögre meleg tej
5 dkg vaj
3/4 bögre szeder
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet, a cukorral, a sóval, a tojások sárgájával, a szárított élesztővel, a citrom reszelt héjával, a meleg tejjel, és az olvasztott vajjal jó alaposan kidagasztjuk.
Letakarva meleg helyre tesszük, és duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, akkor kilisztezett felületen kinyújtjuk.
Egy tepsit kivajazunk, és a tésztát belehelyezzük.
A tetejét megszórjuk a szederrel, egy kicsit belenyomkodjuk.
180 fokos sütőbe 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt megszórjuk porcukorral.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése