Vadas hazai recept blog
Hozzávalók:
Fél kg tarja
1 nagyobb darab sárgarépa
1 közepes darab fehérrépa
1 darab hagyma
Tejszín
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
4-5 darab babérlevél
Mustár ízlés szerint
Liszt
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a hagymát apró kockákra vágjuk a zöldségeket pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk, beletesszük a húst és fehéredésig pirítjuk.
Ha a hús kifehéredett, akkor hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, és a fehérrépát.
Tovább fonnyasztjuk 5 percig.
Felöntjük kb 2 - 2,5 liter vízzel.
Megfűszerezzük.
Puhára főzzük a húst.
Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, megvárjuk amíg újból felforr.
Amíg felforr, addig csomómentesre keverjük a lisztet a vízzel, és besűrűsítjük.
Tésztával, knédlivel lehet fogyasztani.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése