...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Vadas hazai recept

Vadas hazai recept blog


Hozzávalók:

Fél kg tarja
1 nagyobb darab sárgarépa
1 közepes darab fehérrépa
1 darab hagyma
Tejszín
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
4-5 darab babérlevél
Mustár ízlés szerint
Liszt 

Elkészítés:

A húst felkockázzuk, a hagymát apró kockákra vágjuk a zöldségeket pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk, beletesszük a húst és fehéredésig pirítjuk.

Ha a hús kifehéredett, akkor hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, és a fehérrépát.

Tovább fonnyasztjuk 5 percig.

Felöntjük kb 2 - 2,5 liter vízzel.

Megfűszerezzük.

Puhára főzzük a húst.

Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, megvárjuk amíg újból felforr.

Amíg felforr, addig csomómentesre keverjük a lisztet a vízzel, és besűrűsítjük.

Tésztával, knédlivel lehet fogyasztani. 

Megjegyzések