Mille feuille hazai recept blog
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
Cukor
Víz
Krémhez:
Fél liter tej
3 darab tojás sárgája
130 g cukor
50 g liszt
10 g keményítő
100 g vaj
Vanília aroma ízlés szerint
Tetejére:
Fehér, vagy étcsokoládé
Elkészítés:
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a réteslapot, meglocsoljuk egy kevés vízzel, és megszórjuk cukorral.
Takarjuk le sütőpapírral, majd helyezzünk a tetejére egy másik tepsit nyomkodjuk meg, így sütés közben nem lessz magas a réteslap.
200 fokos előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.
Ha megsült, akkor húzzuk le a sütőpapírt, majd fordítjuk meg a tésztát.
Szórjuk meg ismét cukorral, takarjuk be sütőpapírral, tegyük rá a tepsit, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre.
Ezek után elkészítjük a krémet.
350 ml tejet felteszünk melegedni.
Addig a tojás sárgáját a cukorral, a vanília aromával mixereljük habosra, majd keverjük hozzá, lassan a maradék 150 ml tejet.
Ha a tej már elég meleg öntsük hozzá a tojás sárgákkal felvert cukrot, és addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk.
A megsült réteslapot vágjuk 3 egyforma részre.
Az egyik darabot hagyjuk egészben, a másik kettő darabot vágjuk fel 5 egyfogma szeletre.
Az alsó lapot kenjük meg a krém felével, tegyük rá az 5 részre felvágott lapot, kenjük meg a krém másik felével, majd tegyük rá a másik 5 részre vágott lapot.
A tetejét vonjuk be fehér vagy étcsokival.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése