...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Mille feuille haza recept blog

Mille feuille hazai recept blog


Hozzávalók:

1 csomag réteslap
Cukor
Víz

Krémhez:

Fél liter tej
3 darab tojás sárgája
130 g cukor
50 g liszt
10 g keményítő
100 g vaj
Vanília aroma ízlés szerint

Tetejére:

Fehér, vagy étcsokoládé

Elkészítés:

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a réteslapot, meglocsoljuk egy kevés vízzel, és megszórjuk cukorral.

Takarjuk le sütőpapírral, majd helyezzünk a tetejére egy másik tepsit nyomkodjuk meg, így sütés közben nem lessz magas a réteslap.

200 fokos előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.

Ha megsült, akkor húzzuk le a sütőpapírt, majd fordítjuk meg a tésztát.

Szórjuk meg ismét cukorral, takarjuk be sütőpapírral, tegyük rá a tepsit, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre.

Ezek után elkészítjük a krémet.

350 ml tejet felteszünk melegedni.

Addig a tojás sárgáját a cukorral, a vanília aromával mixereljük habosra, majd keverjük hozzá, lassan a maradék 150 ml tejet.

Ha a tej már elég meleg öntsük hozzá a tojás sárgákkal felvert cukrot, és addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk.

A megsült réteslapot vágjuk 3 egyforma részre.

Az egyik darabot hagyjuk egészben, a másik kettő darabot vágjuk fel 5 egyfogma szeletre.

Az  alsó lapot kenjük meg a krém felével, tegyük rá az 5 részre felvágott lapot, kenjük meg a krém másik felével, majd tegyük rá a másik 5 részre vágott lapot.

A tetejét vonjuk be fehér vagy étcsokival.

Népszerű receptekért görgess lejjebb!

Megjegyzések