Zellerkrémleves hazai recept blog
Hozzávalók:
1 kisebb fej hagyma
1 nagyobb fej zeller
1 dl húsleves alaplé
250 ml tejszín
Zsír
Só ízlés szerint
Fehérbors ízlés szerint
Fokhagymapor ízlés szerint
Liszt a sűrítéshez
Elkészítés:
A hagymát, és a zeller megtisztítjuk, és epró kockákra vágjuk.
A hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zellert.
Felöntjük 1 dl húsleves alaplével, és pótoljuk a többit vízzel, hogy ellepje, megfűszerezzük.
Puhára főzzük a zellert.
Ha a zeller megpuhult, akkor összeturmixoljuk, és visszatesszük a tűzre.
A tejszínt kikeverjük liszttel, majd besűrítjük a levest.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése