Sonkás, sajtos tekercs hazai recept blog
Hozzávalók:
1 dl tej + amennyit a tészta felvesz
Fél élesztő
Fél kg liszt
2 tojás
2 teáskanál cukor
Só ízlés szerint
8 evőkanál + a kenéshez
Sonka ízlés szerint
Sajt ízlés szerint
Elkészítés:
1 dl meleg tejet felmelegítünk beletesszük a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk.
Amíg az élesztő felfut, addig egy edénybe beletesszük a lisztet, sót, olajat, az 1 tojást, majd a felfuttatott élesztőt.
Annyi meleg tejjel dagasztunk be amennyit a liszt felvesz.
Letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Addig összevágjuk a sonkát, és lereszeljük a sajtot.
Ha a tészta megkelt ujnyi vastagra nyújtjuk, rátesszük a sonkát, a sajtot és feltekerjük.
Lekenjük egy tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon arany-barnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése