...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Fahéjas almaleves hazai recept blog

Fahéjas almaleves hazai recept blog


Hozzávalók:

5 dkg liszt
Só ízlés szerint
Fahéj ízlés szerint
Szegfűszeg ízlés szerint
Citromlé ízlés szerint
Csipet só
10 dkg cukor
2 evőkanál liszt
60 dkg alma
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

1.5 liter vízbe beletesszúk a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, és összeforraljuk.

Hagyjuk forrni legalább 5 percig, addig az almákat megtisztítjuk, és felkockázzuk.

Ha eltelt az 5 perc, akkor a levet leszűrjük, majd visszatesszük a tűzre, és beletesszük az almákat. 

3-5 perc alatt készre főzzük az almát.

A lisztből, és a tejszínből habarást készítünk.

Ha az alma már megpuhult, akkor hozzáadjuk a habarást, és 1-2 percet még forraljuk.

Hűtve tálaljuk.

Népszerű receptekért görgess lejjebb!

Megjegyzések