Fahéjas almaleves hazai recept blog
Hozzávalók:
5 dkg liszt
Só ízlés szerint
Fahéj ízlés szerint
Szegfűszeg ízlés szerint
Citromlé ízlés szerint
Csipet só
10 dkg cukor
2 evőkanál liszt
60 dkg alma
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
1.5 liter vízbe beletesszúk a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, és összeforraljuk.
Hagyjuk forrni legalább 5 percig, addig az almákat megtisztítjuk, és felkockázzuk.
Ha eltelt az 5 perc, akkor a levet leszűrjük, majd visszatesszük a tűzre, és beletesszük az almákat.
3-5 perc alatt készre főzzük az almát.
A lisztből, és a tejszínből habarást készítünk.
Ha az alma már megpuhult, akkor hozzáadjuk a habarást, és 1-2 percet még forraljuk.
Hűtve tálaljuk.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése