Felvidéki takart recept: Hazai recept blog
Hozzàvalòk már a fazékban.
Hozzávalók:
1 kiló darált hús
1 bögre rizs
1 kg savanyú káposzta
2 darab tojás
1 kisebb fej hagyma
Majoránna ízlés szerint
Só ízlés szerint
Szalonna
Elkészítés:
A rizst megfőzzük sós vízben.
Lereszeljük a hagymát.
A darált húsba teszünk 2 tojást, beletesszük a lereszelt hagymát ízlés szerint a majorannát, a sót ízlés szerint, és hozzáadjuk a megfőtt rizst.
Összegyúrjuk, és gombócokat formázunk.
A káposztát kicsit összevágjuk, hogy ne legyenek olyan hosszúak.
A fazék aljába teszünk káposztát, rá a gombócokat, ismét káposztát.
Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Meleg vízzel felöntjük, hogy ellepje.
A vízbe teszünk sót, majorannát, és a szalonnát.
Ha készre főtt rántást készítünk rá.
Rántás: a lisztet zsiradékon csomómentesre keverjük, és kicsit megbarnítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése