Gyümölcsös krémtúró torta recept
Hozzávalók a tésztához:
8 darab tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
8 evőkanál víz
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Krémhez:
1 liter tej
8 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 darab tojássárgája
15 púpozott evőkanál liszt
Cukrozott kakaópor ízlés szerint
Fél margarin
250 g túró
Barack
(Ízlés szerint más gyümölcs)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vizet majd fehéredésig mixereljük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A lisztes keverékhez óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojás fehérjét.
Kivajazott tortaformába öntjük.
Megvárjuk amíg a tészta kihűl, addig elkészítjük a krémeket.
A tojássárgájához hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot majd habosra mixereljük.
Felöntjük kb. 2 dl tejjel és hozzáadjuk a 15 evőkanál lisztet.
A többi tejet felmelegítjük.
Ha már meleg a tej beleöntjük a lisztel elkevert masszát.
Sűrűre főzzük folyamatos keverés melett.
Ha elkészült a krém beletesszük a fél margarint.
Elkeverjük benne.
A krémet ketté osztjuk.
Az egyik krémbe teszünk ízlés szerint cukrozott kakaót, így csokis krémet kapunk.
A vaníliás krémhez hozzáadjuk a túrót.
Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk.
A ketté vágott piskótának az alját megkenjük a túrós krémmel, és apró kockákra vágott gyümölcsöt teszünk rá ízlés szerint , jelen esetben őszibarack.
Ráhelyezzük a piskóta másik felét, arra pedig a csokis krémet öntjük.
Ismételten a tetejére ízlés szerint gyümölcsöt teszünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése