...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Szilvàsgombòc hazai recept

Szilvàsgombòc hazai recept

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

300 g liszt
1 darab tojássárgája
10 dkg zsír
5 evőkanál porcukor
1 kg krumpli
Kb 20-30 szem szilva

Diszítéshez:

20 dkg zsemlemorzsa
Porcukor ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. 

Ha megfőtt a krumpli leszűrjük, és krumplitörővel összetörjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg a krumpli hűl addig a megtisztított szilvákat félbe vágjuk.

Ha kihűlt a krumpli hozzáadjuk a tojássárgáját, a zsírt, és a lisztet.

Majd összegyúrjuk.

A tésztát ketté választjuk, és kinyújtjuk.

Közben egy fazék vizet felteszünk forrni.

A tésztát kockákra vágjuk, a szilvát belehelyezzük a közepébe, és gombócot formázunk belőlle.

Ugyan így megcsináljuk a tészta másik felét is. 

Forrásban lévő vìzbe belehelyezzük a gombócokat, majd ha feljött a víz tetejére további 2 percig főzzük. 

A zsemlemorzsát zsiradékon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, és a kész gombócokat beleforgatjuk.

Megjegyzések