Töltött gomba hazai recept
Hozzávalók:
15 darab gomba
30 dkg darált hús
3 darb kifli
1 darab hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 darab tojás
+ a panírozáshos
1 csomag petrezselyemzöld
7 dkg zsír
+ a sütéshez
Só ízlés szerint
Kömény ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Liszt
Zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hagymát apróra felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük.
Zsírban a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
Hozzáadjuk a darált húst. Ízlés szerint megfűszerezzük.
Megvárjuk amíg a hús kifehéredik, addig felverjük a tojásokat.
Ha a darált hús kifehéredett ráöntjük a felvert tojásokat.
A gombákat megtisztítjuk, és enyhén besózzuk.
Beletöltjük a darált húsos tölteléket.
A megtöltött gombákat a szokásos módon bepanírozzuk.
Olajban, vagy zsírban készre kisütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése