...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Cordon bleu hazai recept

Cordon bleu hazai recept

A cordon bluet hagyományosan borjúhúsból készítették, viszont elterjedt lett csirkéből, disznóból is.  

Ha igazán klasszikus cordon bluet szeretnénk fogyasztani érdemes kipróbálni borjúhúsból.

Ha már borjúból készítenénk a húst szintén érdemesebb lenne pácolt sonkát, vagy jobb féle főtt sertéssonkát vennünk.

A sajt is elengedhetetlen abból is egy jobb minőségű sajtot választjunk.

Hozzávalók:

Fél kg csirkemell, vagy karaj
Sonka
Sajt
Liszt
Zsemlemorzsa
Tojás
Olaj

Elkészítés:

A húsokat klopfoljuk ki.

Gyengén megsózzuk a húsok mindkét felét.

Ráhelyezzük a sonka  és a sajt szeleteket.

Érdemesebb feltekerni, vagy a széleit megtűzni fogvájóval.

Beforgatjuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa és kisütjük.

Megjegyzések