Cordon bleu hazai recept
A cordon bluet hagyományosan borjúhúsból készítették, viszont elterjedt lett csirkéből, disznóból is.
Ha igazán klasszikus cordon bluet szeretnénk fogyasztani érdemes kipróbálni borjúhúsból.
Ha már borjúból készítenénk a húst szintén érdemesebb lenne pácolt sonkát, vagy jobb féle főtt sertéssonkát vennünk.
A sajt is elengedhetetlen abból is egy jobb minőségű sajtot választjunk.
Hozzávalók:
Fél kg csirkemell, vagy karaj
Sonka
Sajt
Só
Liszt
Zsemlemorzsa
Tojás
Olaj
Elkészítés:
A húsokat klopfoljuk ki.
Gyengén megsózzuk a húsok mindkét felét.
Ráhelyezzük a sonka és a sajt szeleteket.
Érdemesebb feltekerni, vagy a széleit megtűzni fogvájóval.
Beforgatjuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa és kisütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése