Fasírozott hazai recept
Hozzávalók:
500 g darált hús
(Lehet egészben is ha otthon hús darálló)
1 darab áztatott kifli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
Só ízlés szerint
Majoránna ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A kiflit beáztatjuk.
Ha van húsdarálónk akkor a húst addig ledaráljuk.
A kifliből kinyomjuk a vizet és azt is ledaráljuk.
A hagymát és a fokhagymát hozzáadjuk a darált húshoz, majd a tojást is.
Hozzáadjuk a majorannát, megsózzuk esetleg még ízlés szerint fűszerezhetjük.
Összekeverjük, majd gombócokat formázunk belőlle.
Zsemlemorzsába hempergetjük.
Forró olajban, vagy zsírban kisütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése