...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Aranygaluska hazai recept

Aranygaluska recept



Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
3 dl tej
7 dkg vaj 
+ a tepsi kenéséhez
3 dkg élesztő
2 darab tojássárgája
1 evőkanál cukor

Szóráshoz:

30 dkg dió
10 dkg vaj
Cukor ízlés szerint

Krémhez:

1 evőkanál liszt
4 darab tojássárgája
7 dkg cukor
7 dl tej

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott meleg tejben.

A vajat olvasztjuk meg, majd adjuk a liszthez a felfuttatott élesztővel és a tojássárgákkal együtt. Majd bedagasztjuk.

1 órát meleg helyen kelesztjük.

Lisztezett deszkàn kinyújtjuk, majd szaggatjunk a tésztából  pogácsaszaggatóval.

Egy tepsit kivajazunk.

A vajat olvasztjuk fel, a diót és a cukrot pedig keverjük össze.

A pogácsákat mártjuk bele az olvasztott vajba, majd forgatjuk meg a diós keverékben. A tepsiben sorakoztatjuk őket.

Előmelegített sütőben letakarva megsütjük őket.

Közben elkészítjük a krémet.

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük. 

Ha kész a galuska széttépjük őket, és tálaláskor ráöntjük a krémet.

Megjegyzések