Aranygaluska recept
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
3 dl tej
7 dkg vaj
+ a tepsi kenéséhez
3 dkg élesztő
2 darab tojássárgája
1 evőkanál cukor
Szóráshoz:
30 dkg dió
10 dkg vaj
Cukor ízlés szerint
Krémhez:
1 evőkanál liszt
4 darab tojássárgája
7 dkg cukor
7 dl tej
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott meleg tejben.
A vajat olvasztjuk meg, majd adjuk a liszthez a felfuttatott élesztővel és a tojássárgákkal együtt. Majd bedagasztjuk.
1 órát meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkàn kinyújtjuk, majd szaggatjunk a tésztából pogácsaszaggatóval.
Egy tepsit kivajazunk.
A vajat olvasztjuk fel, a diót és a cukrot pedig keverjük össze.
A pogácsákat mártjuk bele az olvasztott vajba, majd forgatjuk meg a diós keverékben. A tepsiben sorakoztatjuk őket.
Előmelegített sütőben letakarva megsütjük őket.
Közben elkészítjük a krémet.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.
Ha kész a galuska széttépjük őket, és tálaláskor ráöntjük a krémet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése