Paprikás krumpli recept hazai recept blog
Hozzávalók:
1.5-2 kg krumpli
4-5 darab virsli
1 szál kolbász
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
Pirospaprika ízlés szerint
Majoránna ízlés szerint
Petrezselyemzöld ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát, és a fokhagymát apróra kockázzuk.
A krumplit meghámozzuk, és felkockázzuk.
A virslit, és a kolbászt is vágjuk fel.
A hagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, és pár percig néha kevergetjük.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje a krumplit. Megfűszerezzük.
Amikor félig jó a krumpli hozzáadjuk a virslit és a kolbászt. Készre főzzük.
Ha nem szeretnéd, hogy sok leve legyen,addig főzd, amíg valamennyi krumpli nem fől szét, és "besűrűsödik".
Megjegyzések
Megjegyzés küldése