Házi hamburger házi zsemlével recept hazai recept blog
Hozzávalók:
Zsemle
Lilahagyma
Ketchup
Mustár
Sajt
Saláta
Paradicsom
Pogácsához:
50 dkg darált hús
1 darab tojás
1 fej hagyma
Bors ízlés szerint
Só ízlés szerint
4 evőkanál ketchup
2 evőkanál mustár
Elkészítés:
A darált húst megsózzuk, megborsozzuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, ketchupot, mustárt, és a tojást.
A húst összegyúrjuk, hogy a fűszerek egyenletesen kerüljenek mindenhova.
Az összegyúrás után, pogácsa formákat készítünk.
A húspogácsa mindkét felét kicsit megolajozzuk.
Lefedjük fóliával, és hűtőbe tesszük 1- 1,5 órára.
Ha letelt az idő a serpenyőt megolajozzuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
A zsemlét kettévágjuk rátesszük a megsült húspogácsát, rátesszük a sajtot, hagymát, ketchupot, mustárt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése