...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Finom fahéjas pudingos rúd recept

Fahéjas pudingos rúd


Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt
1 darab tojás
2 darab tojássárgája
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 dkg élesztő
6 dkg vaj

Krémhez:

6 dl tej
2 csomag vaníliás puding
10 dkg vaj
4 evőkanál cukor

Diszítéshez:

2 evőkanál vaj
1 evőkanál fahéj
6 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, és a meleg tejjel. 

Amíg kel az élesztő, addig a liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a megolvasztott vajat, végül a felfuttatott élesztőt.

A tésztát összegyúrjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

Amíg kel a tészta, addig megfőzzük a pudingot.

Ha a puding elkészült hozzáadjuk a vajat is, majd kihűtjük.

A tésztát 12 részre osztjuk, majd téglalapokká nyújtjuk.

A tészta egyik felét negyedig csíkokra vágjuk. A közepébe teszünk a krémből, majd a széleit ráhajtjuk, és feltekerjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, belehelyezzük a feltekert tésztákat, és még 50 percig pihentetjük.

Előmelegített sütőben 170 fokon 12 perc alatt pirosra sütjük.

Amíg sülnek, addig összekeverjük a cukrot a fahéjjel, és felolvasztjuk a vajat.

Ha megsültek a rudak, akkor megkenjük vajjal, és beforgatjuk a cukorral elkevert fahéjba.

Megjegyzések