Rántott karfiol: Hazai recept
Miért is érdemes karfiolt fogyasztani?
Fontos tápanyagokat tartalmaz, mint pl. vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat.
Energiatartalma alacsony, így cukorbetegek táplálkozásában is kedvező lehet.
Alacsony a szénhidráttartalma.
Az egészséges táplálkozásban nagy szerepe van, mivel védelmet nyújt egyes betegségekkel szemben.
Rák elleni hatása van, javítja a szív egészségét, gyulladásgátló, javítja az agy egészségét, méregtelenítt, segít az emésztésben.
Hozzávalók:
Nagy fej karfiol
Só ízlés szerint
Zsemlemorzsa
Liszt
Tojás
Olaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük.
Sós vízbe megfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, addig előkészítjük a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát.
Beforgatjuk, és olajban arany-barnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése