Fagyi szelet hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg dió
1 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
4 darab tojás
10 evőkanál víz
1 csipet só
Krémhez:
3 evőkanál liszt
3 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
2.5 dl tej
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tésztához a lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük.
A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, és a liszt keveréket.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Óvatosan hozzákeverjük a habot a lisztes keverékhez.
A tepsibe zsírpapírt teszünk, majd a masszát beleöntjük.
Előmelegített sütőben megsütjük. ( tűpróbával ellenőrizzük)
A krémhez a tejet keverjük el a liszttel és a tojássárgákkal, majd főzzünk sűrű krémet belőlle.
Hagyjuk kihűlni.
A porcukrot és a margarint mixerrel keverjük simára, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
Amikor a krém már kihűlt a kettőt keverjük össze.
A végén a tejszínt kemény habbá verjük.
A tésztára rákenjük a krémet, majd a krém tetejére a felvert tejszínt tesszük.
Kakaót szórunk a tetejére.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése