Hajtogatott tepertős pogácsa recept: hazai recept blog
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2-3 dl tej (liszttől függ)
1 evőkanál cukor
300 g darált tepertő
2 teáskanál só a tésztába
2 kanál tejföl
1 teáskanál só
2 darab tojássárgája
Kenéshez:
3 evőkanál tej
1 darab tojás
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt és a sót.
A cukrozott meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt a liszhez adjuk és bedagasztjuk.
1 órát kelesztjük.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd megszórjuk sóval, rákenjük a tepertőt.
A tészta felső részét középre hajtjuk, az alsó részét ráhajtjuk.
Az így kapott tészta mindkét végét középre hajtjuk.
Letakarjuk, és 20 percig pihentetjük.
Ismét kinyújtjuk, és hajtogatunk. Ezt ismételjük meg még 1-szer.
Ha ezt megcsináltuk kinyújtjuk, berácsozzuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a pogácsákat, és megkenjük felvert tojással.
Még 20 percet pihentetjük.
Előmelegített sütöben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Mikor elkészült azonnal lekenjük tejjel, letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése