Amerikai fánk recept: Hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt
6 darab tojássárgája
6-7 evőkanál cukor
Csipet só
6 dkg élesztő
4 dl tej
15 dkg margarin
5 dl olaj
Hozzávalók a mázhoz:
6 evőkanál víz
400 g porcukor
Ételfesték tetszés szerint
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt meleg tejben, a cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, sót, az olvasztott margarint, és a felfutott élesztőt, majd a maradék langyos tejet.
Bedagasztjuk, és 1 órát meleg helyen pihentetjük.
Ha megkelt a tészta kinyújtjuk, majd fánk formákat szaggatunk.
Felmelegítjük az olajat és kisütjük benne a fánkokat.
Máz elkészítése:
A porcukorhoz hozzáadjuk a vizet.
Aannyi részre osztjuk ahány színű mázat szeretnénk.
A végén sűrű masszát kapjunk.
A fánkokra rákenjük a mázat, és tetszés szerint díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése