...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Rumos diós szelet recept hazai recept blog

Rumos diós szelet recept : Hazai recept blog

Hozzávalók a piskótához:

8 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
10 darab tojás
10 evőkanál cukor

Hozzávalók a krémhez:

4 evőkanál liszt
20 dkg cukor
200 g darált dió
3 dl tejszín
3 dl tej
35 dkg vaj
3 evőkanál rumaroma

Hozzávalók a mázhoz:

Tejszínhab

Elkészítés:

A tojások sárgáját fehéredésig mixereljük a cukorral.

A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a kettőt.

Beletesszük a lisztet, összekeverjük, és egy keveset öntünk ki egy másik tálba, mivel ez fog maradni a világos rész a közepén. 

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk 180 fokon kb 7-8 perc alatt készre sütjük.

A többihez hozzáadjuk a kakaót.

Ugyan úgy megsütjük kb 10-12 perc alatt. 

Majd kihűtjük.

A tejszínt összemelegítjük a cukorral, és a dióval.

Tejhez hozzáadjuk a lisztet, majd a felmelegített tejszín keveréket.

Kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. 

A lángról levéve kihűtjük.

Adjuk hozzá a vajat, és a rumot, majd tegyük hűtőbe.

A kakaós piskótát vágjuk ketté.

Kenjük meg krémmel, tegyük rá a világos piskótát.

Ezt is kenjük meg krémmel.

Rátesszük az utolsó lap kakaós piskótát,  és ezt is kenjük meg.

A maradék krémmel az egészet kenjük meg.

A tetejére tejszínhabot teszünk.

Készítette:Szabó Sabina 

Népszerű receptekért görgess lejjebb

Megjegyzések