Mézeskalács ízű kürtőskalács kifli
Hozzávalók:
(64 darabhoz)
32 dkg liszt
20 dkg mascarpone vagy krémsajt
20 dkg puha vaj
Forgatáshoz:
6 dkg dió, vagy kókusz
12 dkg kókusz
Elkészítés:
A lisztet mascarponet és a puha vajat sima tésztává gyúrjuk.
Hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből és 4 fele szedjük.
Ahol a tésztát fogjuk nyújtani megszórjuk cukorral, majd kezdődhet is a nyújtás.
Mindkét oldalát nyújtjuk ki a cukorral megszórt területen.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtjuk ki.
Ha kinyújtottuk szép vékonyra 16 fele osztjuk szét.
Majd kifli formákra tekerjük fel.
A további 3 gombóccal is ugyan így járjunk el.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon 15-20 perc alatt arany-barnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése