Sült oldalas kicsit másképp
Hozzávalók:
3 kg oldalas
1,5 kg kolbász
1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál kömény
1 evőkanál húspuhító só
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Zsír
Sütéshez:
Zsír
Elkészítés:
Az oldalast, és a kolbászt feldaraboljuk.
A fűszerekkel, és a húspuhító sóval megszórjuk, majd jól átforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön.
Fél órát pihenni hagyjuk.
Egy edényben felolvasztjuk a zsírt, majd a húsokat beletesszük, addig kevergetjük amíg ki nem fehéredik.
Felöntjük vízzel, de ne lepje el.
1 óra alatt megpuhul a hús, majd kiszedjük szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni.
Serpenyőbe zsír melegítünk.
Elősször a kolbász darabokat sütjük ropogósra.
Ha a kolbász kész jöhetnek a húsok. Közepes hőmérsékleten sütjük és vigyázzunk arra, hogy ne szárodjon ki.
A visszamaradt levet nyugodtan fel lehet használni különböző ételek elkészítéséhez.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése