...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Sült oldalas hazai recept

Sült oldalas kicsit másképp

Hozzávalók:

3 kg oldalas
1,5 kg kolbász
1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál kömény
1 evőkanál húspuhító só
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Zsír

Sütéshez: 

Zsír

Elkészítés:

Az oldalast, és a kolbászt feldaraboljuk.

A fűszerekkel, és a húspuhító sóval megszórjuk, majd jól átforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön.

Fél órát pihenni hagyjuk.

Egy edényben felolvasztjuk a zsírt, majd a húsokat beletesszük, addig kevergetjük amíg ki nem fehéredik.

Felöntjük vízzel, de ne lepje el.

1 óra alatt megpuhul a hús, majd kiszedjük szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni.

Serpenyőbe zsír melegítünk.

Elősször a kolbász darabokat sütjük ropogósra.

Ha a kolbász kész jöhetnek a húsok. Közepes hőmérsékleten sütjük és vigyázzunk arra, hogy ne szárodjon ki.

A visszamaradt levet nyugodtan fel lehet használni különböző ételek elkészítéséhez.

Megjegyzések