Kókuszos linzer recept: hazai recept blog
Hozzávalók a kókuszos tetőhöz:
30 dkg kókuszreszelék
30 dkg cukor
1 teáskanál ecet
5 darab tojásfehérje
1 csipet só
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 darab tojás sárgája
1 darab citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
Csokikrémhez:
5 dl tej
4 dl dzsem
30 dkg margarin
2 csomag kakaós pudingpor
Cukor ízlés szerint
Csokimázhoz:
15 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojások fehérjét az ecettel, és a csipet sóval kemény habbá verjük.
Ha kemény habbá vertük hozzáadjuk óvatosan a kókuszreszeléket. Beletöltjük habzsákba.
Egy tepsibe teszünk sütőpapírt, és a habzsákból kb. 5 centis kupakokat nyomunk.
Előmelegített sütőben 100 fokon elkezdjük szárítani. Kb. 1 órát szárítjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. 5-6 centiket szaggatunk.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A csokikrémet elkészítjük.
A pudingot szokásos módon elkészítjük, majd a vajat habosra keverjük a cukorral, és összekeverjük.
Ha a tészták kihűltek megtöltjük az elkészített csokikrémmel, de úgy hogy a közepén a dzsemnek hagyjunk helyet.
Rárakjuk a linzerre a kókusz kupakokat, és hűtőbe tesszük.
Amikor a teteje hozzáragadt az aljához, akkor megolvasztjuk az étcsokit, és mindegyik alját belemártjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése