Meggyes-mákos rétes leveles tésztából
Hozzávalók:
500 g leveles tészta
160 g mák
150 ml tej
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
300 g meggy
Lekvár
1 darab tojás
Porcukor a diszítéshez
Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk.
A tejet felmelegítjük.
Addig a mákhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a fahéjat.
Összekeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet.
A leveles tésztát kinyújtjuk.
Megkenjük lekvárral, rátesszük a mákos tölteléket, majd rászórjuk a neggyet.
Feltekerjük a tésztát. Lekenjük tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A tetejét porcukorral meghintjük.
Nem irja, hogy a mak daralt mak, vagy szemes mak.
VálaszTörlésKedves Valéria,darált :) bár ízlés kérdése csupán ki hogyan készíti.
Törlés