Juhtùròs galuska recept: Hazai recept blog
Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 fej hagyma
80 dkg krumpli
1 darab tojás
1.5 dl víz
Füstölt szalonna ízlés szerint
1 kiskanál só
2 dl tejföl
40 dkg juhtúró
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, és lereszeljük.
Hozzáadjuk a sót.
5-10 percig félre tesszük, a felesleges levet kinyomkodjuk.
A krumpkit összekeverjük a liszttel, tojással, és annyi vízzel, hogy nokedli állagot kapjunk.
Lobogò, sós vízbe kiszaggatjuk.
Majd leszűrjük.
A VIZÉBŐL TEGYÜNK FÉLRE 1 DECIT.
A szalonnát zsiradékon megpirítjuk.
A szalonna zsiradékán megpirítjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a juhtúrót, a tejfölt, és az 1 deci főzővizet, majd összefőzzük.
Hozzáadjuk a sztrapacskát, és átkeverjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése