...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Csokis torta hazai recept

Finom csokis torta recept


Hozzávalók a tésztához:

4 darab tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
(Mégegyszer ugyan ennyi adag, mivel kettő piskótát kell sütni)

Krém:

20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
5 egész tojás
25 dkg vaj

Tetejére :

20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
Fél dl tejszín

Áztatáshoz:

Facsart narancslé

Diszítés:

Ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

A lisztben elkeverjük a sütőport.

A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vizet majd fehéredésig mixereljük.

A tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A lisztes keverékhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét.

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük majd tűpróbáig sütjük.

Még egyszer ugyanezzel az eljárással süssünk mégegy piskóta lapot.

Megvárjuk amíg kihűl, addig elkészítjük a krémet.

Gőz felett sűrűre főzzük a cukrot, a kakaót, az egész tojásokat.

Megvárjuk amíg kihűl.

Ha kihűlt a krém hozzáadjuk a vajat, és mixerrel simára keverjük.

Mind a két piskótát félbe vágjuk, tehát 4 rész jön ki belőlle.

A piskótákat facsart narancslébe itatjuk meg egy kicsit, de vigyázzunk hogy ne nagyon ázzanak szét.

Összeállítjuk a tortát.

Az első lapot letesszük és teszünk rá a krémből, és folytatjuk amíg az utolsó tésztát is rátesszük.

A maradék krémet az oldalára kenjük rá.

Mikor elkészült megolvasztjuk a vajat az étcsokival, majd teszünk hozzá fél dl tejszínt.

Rácsurgatjuk a tetejére.

Tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzések