Finom csokis torta recept
Hozzávalók a tésztához:
4 darab tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
(Mégegyszer ugyan ennyi adag, mivel kettő piskótát kell sütni)
Krém:
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
5 egész tojás
25 dkg vaj
Tetejére :
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
Fél dl tejszín
Áztatáshoz:
Facsart narancslé
Diszítés:
Ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vizet majd fehéredésig mixereljük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A lisztes keverékhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük majd tűpróbáig sütjük.
Még egyszer ugyanezzel az eljárással süssünk mégegy piskóta lapot.
Megvárjuk amíg kihűl, addig elkészítjük a krémet.
Gőz felett sűrűre főzzük a cukrot, a kakaót, az egész tojásokat.
Megvárjuk amíg kihűl.
Ha kihűlt a krém hozzáadjuk a vajat, és mixerrel simára keverjük.
Mind a két piskótát félbe vágjuk, tehát 4 rész jön ki belőlle.
A piskótákat facsart narancslébe itatjuk meg egy kicsit, de vigyázzunk hogy ne nagyon ázzanak szét.
Összeállítjuk a tortát.
Az első lapot letesszük és teszünk rá a krémből, és folytatjuk amíg az utolsó tésztát is rátesszük.
A maradék krémet az oldalára kenjük rá.
Mikor elkészült megolvasztjuk a vajat az étcsokival, majd teszünk hozzá fél dl tejszínt.
Rácsurgatjuk a tetejére.
Tetszés szerint díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése