...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Tejszínes sonkás sajtos hús recept

Sonkás, sajtos tejszínes tepsis hús recept



Hozzávalók:

Fél kiló lapocka, vagy csirkemell
20 dkg sajt
20 dkg sonkás felvágott
Tejszín
4-5 darab paradicsom
1 fej hagyma 
 2 gerezd fokhagyma
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Kömény ízlés szerint

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük.

A felvágottat felkockázzuk, a paradicsomot szeletekre vágjuk.

A hagymát, és a fokhagymát vékony karikákra vágjuk.

A húsokat felszeleteljük. 

Tepsibe rakjuk, majd megfűszerezzük ízlés szerint.

 Rárakjuk a paradicsomot, a felvágottat, hagymát és a fokhagymát. Olajjal meglocsoljuk és kb 2 deci vízzel felöntjük.

Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 1 óra alatt puhára főzzük.

Ha megpuhult a hús ráöntjük a tejszínt, és 230 fokon 5-10 percig sütjük tovább.

Ha ez az idő letelt kikapcsoljuk a sütőt és rászórjuk a sajtot.

Visszatesszük a sütőbe, és a bentmaradt meleg levegő alatt elolvad a sajt.


Megjegyzések