Sonkás, sajtos tejszínes tepsis hús recept
Hozzávalók:
Fél kiló lapocka, vagy csirkemell
20 dkg sajt
20 dkg sonkás felvágott
Tejszín
4-5 darab paradicsom
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Kömény ízlés szerint
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük.
A felvágottat felkockázzuk, a paradicsomot szeletekre vágjuk.
A hagymát, és a fokhagymát vékony karikákra vágjuk.
A húsokat felszeleteljük.
Tepsibe rakjuk, majd megfűszerezzük ízlés szerint.
Rárakjuk a paradicsomot, a felvágottat, hagymát és a fokhagymát. Olajjal meglocsoljuk és kb 2 deci vízzel felöntjük.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 1 óra alatt puhára főzzük.
Ha megpuhult a hús ráöntjük a tejszínt, és 230 fokon 5-10 percig sütjük tovább.
Ha ez az idő letelt kikapcsoljuk a sütőt és rászórjuk a sajtot.
Visszatesszük a sütőbe, és a bentmaradt meleg levegő alatt elolvad a sajt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése