Rákóczi túrós torta recept: Hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
2 evőkanál cukor
1 darab tojássárgája
3 evőkanál víz
1 evőkanál tejföl
1 darab citrom héja
1 csipet só
10 dkg vaj
1 kiskanál vanília aroma
Töltelékhez:
750 g túró
5 evőkanál cukor
1 kiskanál vanília aroma
2 evőkanál tejföl
3 darab tojássárgája
1 darab citrom héja
Lekvár
Habhoz:
4 darab tojásfehérje
1 mokkáskanál citromlé
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A vajat összemorzsoljuk a liszttel.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
Összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük kb. fél órára.
A hűtőből kivéve kör formára nyújtjuk, majd előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A túrót összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a citrom reszelt hèját, a vanília aromát, és összekeverjük.
A tésztát megkenjük a lekvárral.
Rátesszük a krémet, és újból berakjuk a sütőbe kb. 25 percre.
Amíg a sütőben van elkészítjük a habot.
A tojások sárgáját a cukorral, és a citromlével kemény habbá verjük.
A sütőből kivesszük a süteményt.
Megkenjük újból lekvárral, rátesszük a habot.
Visszatesszük a sütőbe 2-3 percig, és hagyjuk a sütőben kihűlni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése