Temesvári tokány recept
Hozzávalók:
Fél kg bármilyen sertéshús
2 darab hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 darab paprika
1 darab paradicsom
15 dkg szalonna
20 dkg zöldbab
1 evőkanál pirospaprika
Kömény ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst, és a szalonnát csíkokra vágjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk.
A fokhagymát lereszeljük.
A paprikát, és a paradicsomot kockákra vágjuk.
Ha a zöldbab friss, akkor körülbelül 3 cm-re vágjuk.
A szalonnát megpirítjuk.
Rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát is.
Hozzáadjuk továbbá a paprikát, és a paradicsomot, majd 10-15 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a húst, majd megfűszerezzük borssal, sóval és a köménnyel.
Kevés vízben félpuhára főzzük.
Ha félig elkészült a hús hozzáadjuk a zöldbabot, és megszórjuk pirospaprikával.
(Ha konzerves a zöldbab akkor azt csak akkor tegyük bele ha már puha a hús)
Ha megpuhult benne minden hozzávaló, akkor elkészítjük a habarást ami lisztből, és a tejfölből áll.
Megvárjuk amíg egyet-kettőt forr és lekapcsolhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése