...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Temesvári tokány hazai recept

Temesvári tokány recept

Hozzávalók:

Fél kg bármilyen sertéshús
2 darab hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 darab paprika
1 darab paradicsom
15 dkg szalonna
20 dkg zöldbab
1 evőkanál pirospaprika
Kömény ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A húst, és a szalonnát csíkokra vágjuk.

A hagymát apró kockákra vágjuk.

A fokhagymát lereszeljük.

A paprikát, és a paradicsomot kockákra vágjuk.

Ha a zöldbab friss, akkor körülbelül 3 cm-re vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk.

Rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát is.

Hozzáadjuk továbbá a paprikát, és a paradicsomot, majd 10-15 percig dinszteljük.

Hozzáadjuk a húst, majd megfűszerezzük borssal, sóval és a köménnyel.

Kevés vízben félpuhára főzzük.

Ha félig elkészült a hús hozzáadjuk a zöldbabot, és megszórjuk pirospaprikával.

(Ha konzerves a zöldbab akkor azt csak akkor tegyük bele ha már puha a hús)

Ha megpuhult benne minden hozzávaló, akkor elkészítjük a habarást ami lisztből, és a tejfölből áll.

Megvárjuk amíg egyet-kettőt forr és lekapcsolhatjuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések