Krumplis nudli recept : Hazai recept blog
Hozzávalók:
35 dkg liszt
35 dkg krumpli
1 darab tojás
1 kiskanál só
Tálaláshoz:
Olaj
Zsemlemorzsa
Porcukor ízlés szerint
Fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízbe megfőzzük.
Ha megfőtt a krumpli krumplinyomóval összetörjük.
Amíg a krumpli hűl feltesszük a vizet főni.
Ha kihűlt a krumpli hozzáadjuk a lisztet, a tojást, és a sót. Majd jól összedolgozzuk.
Ha összedolgoztuk a tésztát egy rudat formázunk belőlle amit kb. 5-6 részre vágunk.
Minden részt addig sodrunk kézzel amíg egy hosszú "csíkot" nem kapunk.
Ezeket a csíkokat kb 3 cm-ként elvágjuk. Meglisztezzük, és minden darabot a tegyerünkben nudlikká formázzuk.
Ezeket a nudlikat forrásban lévő vízbe beletesszük, és főzzük kb. 10 percig.
Szűrővel kiszedjük, hagyjuk lecsepegni, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Amíg a nudlik főnek, addig elkészítjük a pirított zsemlemorzsát.
Egy edénybe teszünk olajat beleszórjuk a zsemlemorzsát, és addig pirítjuk amíg szép barna színt nem kap.
Ha elkészült cukrot és fahéjat is tehetünk hozzá, majd összekeverjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése