...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Macaron hazai recept

Macaron hazai recept


Hozzávalók:

80 g mandulaliszt
80 g porcukor
80 g cukor
30 g tojásfehérje
30 g tojásfehérje
26 ml víz
Ételfesték

Elkészítés:

A tojásokat 3 napig a hűtőből kivéve tároljuk.

A tojásokat választjuk ketté.

A mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét egy tálba tesszük.

A cukrot a vízzel feltesszük főni közepes lángon, ha felfort akkor kb. hagyjuk még rajta 30 másodpercig majd zárjuk el a gázt.

A másik adag tojásfehérjét verjük fel, majd a cukros vizet szépen lassan adagoljuk hozzá.

Beletesszük az ételfestéket, és folyamatosan kevergetjük, majd kihülésig mixerrel habosítjuk tovább.

Amikor elkészült a hab lassan a liszthez adagoljuk folytonos keverés mellett.

Amikor jól összekevertük, és betöltöttük a habzsákba fél órát pihentetjük.

Ha eltelt az idő akkor macaron formára nyomjuk őket, ízlés szerint lehet ilyenkor díszíteni, majd 1 órát pihentetjük.

Ha ismét eltelt az idő előmelegített sütőben 130 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Az elkészült formák egyik felét megkenjük bármilyen krémmel, esetleg lekvárral, majd ősszetapasztjuk őket.


Megjegyzések