Macaron hazai recept
Hozzávalók:
80 g mandulaliszt
80 g porcukor
80 g cukor
30 g tojásfehérje
30 g tojásfehérje
26 ml víz
Ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat 3 napig a hűtőből kivéve tároljuk.
A tojásokat választjuk ketté.
A mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét egy tálba tesszük.
A cukrot a vízzel feltesszük főni közepes lángon, ha felfort akkor kb. hagyjuk még rajta 30 másodpercig majd zárjuk el a gázt.
A másik adag tojásfehérjét verjük fel, majd a cukros vizet szépen lassan adagoljuk hozzá.
Beletesszük az ételfestéket, és folyamatosan kevergetjük, majd kihülésig mixerrel habosítjuk tovább.
Amikor elkészült a hab lassan a liszthez adagoljuk folytonos keverés mellett.
Amikor jól összekevertük, és betöltöttük a habzsákba fél órát pihentetjük.
Ha eltelt az idő akkor macaron formára nyomjuk őket, ízlés szerint lehet ilyenkor díszíteni, majd 1 órát pihentetjük.
Ha ismét eltelt az idő előmelegített sütőben 130 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Az elkészült formák egyik felét megkenjük bármilyen krémmel, esetleg lekvárral, majd ősszetapasztjuk őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése