...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Kolozsvári káposzta hazai recept

Kolozsvári káposzta recept

Olyan mint a kolozsvári töltött káposzta, csak nem csavarjuk be levélbe, mert nem eszi meg senki, és így ki lenne dobva.

Hozzávalók:

1 kg darált hús
1.5 kg savanyú káposzta
10-15 dkg rizs
2 darab tojás
Hagyma
Fokhagyma
Szalonna ízlés szerint
Kolbász ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Kömény ízlés szerint
Majoránna ízlés szerint
Pirospaprika ízlés szerint
2 evőkanál liszt
Olaj



Elkészítés:

A káposztát vágjuk fel kisebb darabokra, a hagymát kockázzuk fel, a szalonnát vágjuk csíkokra, a kolbászt karikákra vágjuk, és a rizst főzzük meg.

A szalonnát megpirítjuk, ha kész szedjük ki és a szalonna zsírjában a hagymát üvegesre pirítjuk. Ha kész a felét vegyük ki, és tegyük félre. 

A fazékban maradt hagymára teszünk pirospaprikát, és öntjük fel 1-2 dl vízzel. Tegyük bele a káposzta felét.

A darált húshoz adjuk hozzá a szalonnát, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, rizst, és ízlés szerint fűszerezzük.

Összedolgozzuk, és gombócokat formázunk belőlle.  

A gombócokat rátesszük a káposzta tetejére, ráhelyezzük a megmaradt szalonnákat és a kolbászt, majd a káposzta másik felét is ráhelyezzük. Felöntjük annyi vízzel h ellepje.

Amikor készre főtt a lisztből, olajból és a pirospaprikából rántást készítünk. 

A rántást ráöntjük és még pár percig fözzük.

Megjegyzések