Régimódi almás pite recept: hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 dl tejföl
Fél csomag sütőpor
15 dkg zsír
Csipet só
Töltelékhez:
1,5 kg alma
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
3 evőkanál darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Addig elkészítjük a tölteléket.
Az almákat kimagozzuk, és lereszeljük.
Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat.
Az egyik tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A tepsit kizsírozzuk,megszórjuk kevés liszttel.Beletesszük az egyik tésztát , majd szórjuk meg a dióval.
Egyenletesen rátesszük az almát is.
A tészta másik felét is kinyújtjuk.
Megszúrkodjuk villával majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése