...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Szuper epres sajttorta sütés nélkül recept

Epres sajttorta sütés nélkül



Hozzávalók az alaphoz:

20 dkg zabkeksz
8 dkg vaj

Krémhez:

500 g mascarpone
10 g vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
100 ml tej
300 ml habtejszín
15 g zselatin
1 citrom héja

Tetejére:

300 g eper
500 ml víz
2 evőkanál víz
2 g zselatin
2 evőkanál cukor
Citromlé

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk.

A zabkekszet összetörjük, és összekeverjük a vajjal.

Tortaformába egyenletesen elnyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

A tejhez hozzáadjuk a zselatint, megvárjuk amíg feloldódik. ( kb. 10 perc)

Addig a cukrot, és a tejszínt összemixereljük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, és a citromhéjat. 

10 perc után a zselatinos tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk óvatosan a mascarponés krémhez.

A zselatint feloldjuk 50 ml vízben. 

Az epret, a cukrot, a 2 evőkanál vizet és a citrom levét felmelegítjük.

Amikor az eper levet eresztett botmixerrel pépesítjük, és visszatesszük főni, hogy besűrűsödjön.

Végül a feloldott zselatint a forró eperszószhoz adjuk. 

Hagyjuk kihűlni.

A hűtőből elővesszük a kekszet, rátesszük a krémet, majd a zselatinos eperszószt. 

Hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Megjegyzések