Epres sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók az alaphoz:
20 dkg zabkeksz
8 dkg vaj
Krémhez:
500 g mascarpone
10 g vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
100 ml tej
300 ml habtejszín
15 g zselatin
1 citrom héja
Tetejére:
300 g eper
500 ml víz
2 evőkanál víz
2 g zselatin
2 evőkanál cukor
Citromlé
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk.
A zabkekszet összetörjük, és összekeverjük a vajjal.
Tortaformába egyenletesen elnyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
A tejhez hozzáadjuk a zselatint, megvárjuk amíg feloldódik. ( kb. 10 perc)
Addig a cukrot, és a tejszínt összemixereljük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, és a citromhéjat.
10 perc után a zselatinos tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk óvatosan a mascarponés krémhez.
A zselatint feloldjuk 50 ml vízben.
Az epret, a cukrot, a 2 evőkanál vizet és a citrom levét felmelegítjük.
Amikor az eper levet eresztett botmixerrel pépesítjük, és visszatesszük főni, hogy besűrűsödjön.
Végül a feloldott zselatint a forró eperszószhoz adjuk.
Hagyjuk kihűlni.
A hűtőből elővesszük a kekszet, rátesszük a krémet, majd a zselatinos eperszószt.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése