Pacalpörkölt gombával recept
Hozzávalók:
2 kg pacal
30 dkg gomba
4-5 gerezd fokhagyma
3 fej hagyma
1-2 kanál piros arany
Ételízesítő ízlés szerint
Ételízesítő ízlés szerint
Pirospaprika ízlés szerint
Kömény ízlés szerint
3-4 darab bavérlevél
Só ízlés szerint
2 darab zöldpaprika
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A zöldpaprikát szintén felaprítjuk.
Olajon, vagy zsíron a hagymát üvegesre pirítjuk rátesszük a feldarabolt paprikát és megfonnyasztjuk.
Ha megpuhult akkor teszünk rá ízlés szerint a pirospaprikából, majd felönfjük egy jó nagy pohár vízzel.
Beletesszük a fokhagymát, babérlevelet és a köményt.
Az alapot pár percig főzzük.
Megsózzuk, és ízlés szerint piros aranyat nyomhatunk bele.
Hozzáadjuk a pacalt.
Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, és a pacalt puhára főzzük.
Mikor már majdnem jó a pacal hozzáadjuk a gombát és teljesen puhára főzünk mindent.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése