Panna cotta desszert recept
Hozzávalók 3 adagra:
250 ml tejszín
250 ml tej
Ízlés szerint cukor
4 darab zselatin lap
Víz
Bármilyen gyümölcs
Elkészítés:
1 liter hideg vízbe a zselatin lapokat beáztatjuk.
Egy fazékba beleöntjük a tejszínt, tejet, a cukrot és feltesszük főni.
Felmelegítjük de ne forraljuk.
A zselatin lapokat kivesszük a vízből, kinyomkodjuk a vizet belőlle és beletesszük a fazékba.
Addig keverjük amíg fel nem oldódik benne.
Egy kisebb tepsit vagy jénai tálat kibélelünk törölközővel vagy konyharuhával és úgy helyezzük el a poharakat hogy ferdén álljanak.
Egy mérőpohár segítségével beletöltjük a poharakba.
Ügyeljünk arra hogy a poharak ne mozduljanak el és 5 órára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a gyümölcsöt.
(Èn fagyasztott gyümölcsöt használtam)
Egy tálba teszünk kb 600-700 g gyümölcsöt, ízlés szerint cukrot és 2-3 evőkanál vizet.
Puhára főzzük.
Ha soknak látjuk a vizet akkor forraljunk el belőlle egy keveset.
Beletesszük mixerbe ès pépesítjük.
Amikor letelt az 5 óra a poharakat normál helyzetbe állítva ráöntjük a gyümölcspépet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése