...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Finom Panna cotta desszert recept

Panna cotta desszert recept

Hozzávalók 3 adagra:

250 ml tejszín
250 ml tej
Ízlés szerint cukor
4 darab zselatin lap 
Víz
Bármilyen gyümölcs

Elkészítés:

1 liter hideg vízbe a zselatin lapokat beáztatjuk.

Egy fazékba beleöntjük a tejszínt, tejet, a cukrot és feltesszük főni.

Felmelegítjük de ne forraljuk.

A zselatin lapokat kivesszük a vízből, kinyomkodjuk a vizet belőlle és beletesszük a fazékba.

Addig keverjük amíg fel nem oldódik benne.


Egy kisebb tepsit vagy jénai tálat kibélelünk törölközővel vagy konyharuhával és úgy helyezzük el a poharakat hogy ferdén álljanak.

Egy mérőpohár segítségével beletöltjük a poharakba.

Ügyeljünk arra hogy a poharak ne mozduljanak el és 5 órára hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a gyümölcsöt. 
(Èn fagyasztott gyümölcsöt használtam)

Egy tálba teszünk kb 600-700 g gyümölcsöt, ízlés szerint cukrot és 2-3 evőkanál vizet.

Puhára főzzük.

Ha soknak látjuk a vizet akkor forraljunk el belőlle egy keveset.

Beletesszük mixerbe ès pépesítjük.

Amikor letelt az 5 óra a poharakat normál helyzetbe állítva ráöntjük a gyümölcspépet.

Megjegyzések