...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Palócleves hazai recept

Palócleves hazai recept



Hozzávalók:

1 kiló lapocka, tarja vagy comb
200 gramm krumpli
200 gramm sárgarépa
200 gramm zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 kávéskanál kömény
1 teáskanál piros paprika
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Olaj
Tejföl

Elkészítés:

A húst kockázzuk fel.

A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.

A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát.

A hagymához hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig néha kevergetjük.

Hozzáadjuk a pirospaprikát.

Hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. 

Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük tovább amíg a hús félig nem puhul meg.

Amíg a hús fől, addig elkészítjük a többi hozzávalót.

A krunplit megtisztítjuk, és felkockázzuk.

A sárgarépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk.

Ha fagyasztott zöldbabot használtok, akkor meleg víz alatt szitában mossuk átt. 

(Ha friss zöldbabot használtok akkor legyen megtisztítva és 3-4 cm hosszúságra legyen elvágva)

(Ha konzerv zöldbabot használtok, akkor a levét öntsétek le, és azt csak a végén legyen hozzáadva mivel nem kell neki sokat főni)

Ha a hús félig megpuhult hozzáadjuk a sáegarépát, zöldbabot és a krumplit.  

Felöntjük annyi vízzel hogy leves állagot kapjunk.

Ha kell akkor ízesítjünk utánna.

Amíg nem puhulnak meg a zöldségek addig vegyünk ki a levéből.

Ha a lé már nem olyan forró keverjük össze a tejföllel.

Ha a levesben minden megpuhult adjuk hozzá a tejfölt, pár percig hagyjuk még főni nagyjából 3-5 perc.

Megjegyzések