Fanta szelet recept: hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
6 evőkanál liszt
7 darab tojás
2 evőkanál kakaópor
7 evőkanál cukor
1 csomah sütőpor
1 evőkanál olaj
A krémhez:
50 dkg túró
18 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
Tetejére:
2 csomag vaníliás puding
7 dl narancsos üdítő
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a kakaóval.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, és az olajat.
A lisztes keveréket, és a habot óvatosan összekeverjük.
Lisztezett tepsibe készre sütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet.
A margarint és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, és a vaníliás cukrot. Jól elkeverjük.
A vaníliás pudingokat a cukorral, és kevés üdítővel csomómentesre keverjük.
A többi üdítőt felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás pudingal kikevert üdítőt, és sűrűre főzzük.
5-10 percet várunk, amíg visszább hűl.
A piskótára rákenjük a krémet, a krém tetejére a sűrű üdítőt.
Hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése