Párizsi kifli hazai recept
Hozzávalók a tésztához:
4 evőkanál zsemlemorzsa
400 g porcukor
250 g darált dió
5 darab tojásfehérje
Krémhez:
3 evőkanál kakaó
10 evőkanál cukor
380 g vaj
3 darab tojás
Fél dl rum
Tetejére:
250 g margarin
200 g csokoládé
Elkészítés:
A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük.
Szépen lassan adagoljuk hozzá a porcukrot.
Ha elkészült keverjük hozzá a diót, és a zsemlemorzsát is.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Az elkészült masszát habzsákba töltjük, majd a sütőpapírra kifli formákat nyomunk.
Előmelegített sütőben 140 fokon 20 percig sütjük.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni.
Szintén vízgőz felett habosra verjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a kakaót, és a cukrot.
Főzzük sűrűre, majd hűtjük ki.
Egy tálban a vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kihűlt krémet lassan, és közben alaposan keverjük el.
Mindegyik kiflire nyomjunk egy adag krémet.
A tetejére a margarint megolvasztjuk a csokival, majd megvárjuk amíg kihűl.
Amikor kihűlt a megolvadt csoki akkor teszünk a kiflikre.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése