...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Párizsi kifli hazai recept

Párizsi kifli hazai recept



Hozzávalók a tésztához:

4 evőkanál zsemlemorzsa
400 g porcukor
250 g darált dió
5 darab tojásfehérje

Krémhez:

3 evőkanál kakaó
10 evőkanál cukor
380 g vaj
3 darab tojás
Fél dl rum

Tetejére:

250 g margarin
200 g csokoládé

Elkészítés:

A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük.

Szépen lassan adagoljuk hozzá a porcukrot.

Ha elkészült keverjük hozzá a diót, és a zsemlemorzsát is.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Az elkészült masszát habzsákba töltjük, majd a sütőpapírra kifli formákat nyomunk.

Előmelegített sütőben 140 fokon 20 percig sütjük.

Ha elkészült hagyjuk kihűlni.

Szintén vízgőz felett habosra verjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a kakaót, és a cukrot.

Főzzük sűrűre, majd hűtjük ki.

Egy tálban a vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kihűlt krémet lassan, és közben alaposan keverjük el.

Mindegyik kiflire nyomjunk egy adag krémet.

A tetejére a margarint megolvasztjuk a csokival, majd megvárjuk amíg kihűl.

Amikor kihűlt a megolvadt csoki akkor teszünk a kiflikre.

Készítette:Szabó Sabina 




Megjegyzések