Halkenő hazai recept
Miért olyan egészséges a hal?
A halak könnyen emészthetőek. Töbszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami élettani szempontból jelentős, mint például az omeg 3 zsírsavak. Az omega 3 zsírsavakat a szervezet nemtudja maga előállítani ezért fontos figyelnünk arra, hogy hozzátudjunk jutni a megfelelő mennyiséghez. Szabályozza a vérnyomást, gátolja a vérrögképzödést. Az omega 3 zsírsavak között van olyan ami befolyásolja az agy és a szem fejlödését. Kifejezetten fontos várandós anyukáknak is.
Kétféle halcsoport van a zsírosabbak mint például a ponty, lazac, harcsa, hering.
És vannak a szárazabbak ilyenek a heck, busa, süllő.
Hozzávalók:
350 g olajos hal
2 nagy evőkanál vaj
1 főtt tojás
1 fej hagyma
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Elkészítés:
A halakról az olajat lecsepegtetjük.
A hozzávalókat egy tálba tesszük.
Mixerrel pépesítjük.
Ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése