Zöld paradicsom télire
Ahogy felvidéken készítjük!
Hozzávalók (11 üveg) :
Zöld paradicsom
3/4 zacskó deko ( ugyan úgy kell elrakni ahogy az uborkát)
2×2 dl cukor
2 liter víz
Fél liter ecet
2 fej hagyma
Erős paprika
Elkészítés:
Az üvegeket alaposan elmossuk.
A paradicsomokat megmossuk, és megtisztítjuk, majd félbevágjuk.
A hagymát karikákra vágjuk és ízlés szerint teszünk az üveg aljába.
Az üvegbe beletesszük a paradicsomokat, és 1-2 darab erős paprikát.
Megfőzzük a levet.
2 liter vízbe beletesszük a dekot, a cukrot, és az ecetet. Felforraljuk.
Ha felforrt rátesszük a paradicsomokra.
Egy fazékba teszünk rongyot belehelyezzük az üvegeket, és kb. háromnegyedig felöntjük vízzel.
Forrástól számítva 5-6 percig forraljuk, majd megvárjuk amíg kihűl.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése